انواع مقاومت های الکتریکی وصنعتی

 

مقاومت چیست ؟
به هر قطعه یا عنصری که در مقابل عبور جریان الکتریکی از خود مخالفت نشان می دهد مقاومت الکتریکی گفته می شود .هر هادی الکتریکی در برابر عبور جریان مقداری مقاومت از خود نشان میدهد این مقاومت باعث میشود که جریان عبوری از هادی محدود شود.

وظیفه مقاومت کاهش جریان یا کاهش ولتاژ به یک مقدار مشخص می باشد. مقاومت ها انواع مختلفی دارند، جنس آنها و وظیفه هر مقاومت متفاوت است. حتی مقاومت های یک جنس هم از نظر اندازه و میزان مقاومت از نظرعددی با هم متفاوت هستند.
مقاومت ها دارای یک کمیت عددی به نام اهم می باشند. اهم مقدار عددی مقاوت است که با ولتاژ و جریان در ارتباط است (طی یک فرمول عدد های مربوط پیدا می شوند). هرچه مقدار این اهم بیشتر باشد مقاومت عددی این وسیله بیشتر است (پس بیشتر ولتاژ یا جریان تحت تاثیر قرار می گیرد).

مقاومت ها در مدار یک توان مشخصی دارند. اگر بیشتر از این توان آنها به آنها فشار وارد شود مقاومت ها سیاه شده می می سوزند. هر مقاومتی یک ولتاژ معینی را تحمل می کند. مقاومت ها محافظان مدار های الکتریکی هستند که از گذشتن مقدار اضافی جریان یا ولتاژ جلوگیری می کند. اگر مقاومت ها از مدار حذف شوند جریان و ولتاژ اضافی به مدار اضافه شده که مدار را مختل می کند.

انواع مقاومت
مقاومت های الکتریکی انواع مختلفی دارند. اما به طور کلی به 2 گروه تقسیم می شوند:

مقاومت ثابت
مقاومت متغیر
هر کدام از این مقاومت ها انواع مختلفی دارند و به دسته های مختلفی تقسیم می شوند.

مقاومت های ثابت
مقاومت فیبر کربنی: معمولا افراد مقاومت را با این نوع می شناسند زیرا رایج ترین مقاومت مورد استفاده در مدار های الکترونیکی می باشد.

این نوع مقاومت ها دارای نوار های رنگی روی خود می باشند که با خواندن آنها می توان میزان مقاومت را فهمید.

معمولا توان این مقاومت ها 1.8 وات ، 1.4 وات و 1.2 وات و (تلرانس) %5 می باشد و حداکثر مقدار 100 مگا اهم را فراهم می کنند.

این نوع مقاومت ها دارای نوار های رنگی روی خود می باشند که با خواندن آنها می توان میزان مقاومت را فهمید.

معمولا توان این مقاومت ها 1.8 وات ، 1.4 وات و 1.2 وات و (تلرانس) %5 می باشد و حداکثر مقدار 100 مگا اهم را فراهم می کنند.

مقاومت فیلم فلزی: این مقاومت بسیار زیاد به مقاومت های فیبر کربنی شباهت دارد ولی دارای دقت بالاتری می باشد.
این نوع مقاومت ها با (تلرانس) های%0.5 ، %1 ، %2 دقت بیشتری نسبت به مقاومت های کربنی دارند.
و چون نویز کمتری ایجاد می کنند و دما را کمتر بالا می برند عمر طولانی تری دارند و کمتر خراب می شوند و نیاز به تعویض پیدا می کنند.
مقاومت سیمی: مقاومت های سیمی دارای دو نوع هستند. یکی از آنها مقاومت قدرتی و دیگری دقتی می باشد

 

جدول کد های رنگی: برای نوشتن مقدار اهم مقاومت ها روی مقاومت های کربنی کد های رنگی قرار داده شده است. هر رنگ معنای مشخص خود را دارد. با بررسی و خواندن این رنگ ها می توانید مقدار عدد اهم و (تلرانس) مقاومت را پیدا کنید.

 

 

مقاومت سیمی: مقاومت های سیمی دارای دو نوع هستند. یکی از آنها مقاومت قدرتی و دیگری دقتی می باشد.
مقاومت قدرتی دارای توان بالایی هستند و از 2 تا 300 وات توان دارند که می توانند جریان زیادی را از خود عبور دهند ولی مقاومت دقتی دارای توان ریز 2 وات هستند که جریان کمی را عبور می دهند.

مقاومت لایه ایی: این مقاومت ها ترکیبی از مقاومت های کربنی با سیمی می باشد. این ترکیب باعث می شود که مقاومت ها ارزان تر و با دقت بالاتری باشد که صفت مهم برای طراحان مدار های الکتریکی می باشد.
مقاومت شبکه ایی: امروزه با پیشرفت تکنولوژی هر روز وسایل الکترونیک کوچک تر می شوند. پس طراحی مدار های کوچک تر با کارایی مناسب بسیار اهمیت دارد. مقاومت های شبکه ایی برای این طراحی شده اند که مدار های الکترونیکی را کوچک تر شوند. این مقاومت دارای پایه های متفاوت است که مطابق با طراحی مدار شما مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *